Staat uw nieuwe huis volgend jaar in Skoatterwâld?

Foto FPH

In Skoatterwâld zijn op 2 plaatsen nieuwe bouwkavels beschikbaar, 18 stuks in totaal.  Wethouder Jelle Zoetendal gaf het startsein door vast ‘zijn bank’ neer te zetten op een kavel: “Prachtige kavels, en veel flexibiliteit in zowel bouwmogelijkheden als de afmeting van de kavel. Hier is absoluut belangstelling voor. Ik heb de locatie al bewonderd, staat volgend jaar uw bank op die plek?”.

Veel vrijheid in bouw  In de woonwijk Skoatterwâld, aan de oostzijde van de plaats Heerenveen, zijn achttien nieuwe kavels beschikbaar. Acht aan de Postiljon en tien aan de Regentesselaan.  Voor het eerst nieuwe kavels in dit gedeelte van de wijk, die qua bouw veel vrijheid bieden. Daarnaast is er ruimte voor veel groen en boombeplanting.

Kavelprijzen In de ‘Postiljon’, een kort woonstraatje van de Stadhouderlaan is plaats voor  8 vrijstaande woningen. Het naastgelegen park is voor voetgangers en fietsers bereikbaar. Kavels één en acht liggen met één zij-erfgrens langs de waterpartij die bij het park hoort. De oppervlakte van de acht kavels varieert van ca. 445 tot 527 m2. De kavelprijs is € 199,65 of € 217,80 per m2, inclusief 21% BTW.

De achtertuinen van de 10 bouwkavels aan de ‘Regentesselaan’ grenzen aan een waterloop van het park rondom het museum Belvédère. De voorkant grenst aan een groenstrook. In overleg is het mogelijk om de breedte van de kavels naar eigen wens aan te passen. De oppervlakte varieert van ca. 600 tot 800 m2. De kavelprijs is  € 223,85 of € 232,32 per m2 inclusief 21% BTW.

Meer informatie? Meer informatie over de bouwkavels, de procedure en prijzen is te vinden op de website: www.heerenveen.nl/bouwkavels. De inschrijving van de kavels loopt van 31 oktober t/m 4 november.