Kerstboomverkoper Joost Bakker steunt KIKA met bijdrage

ORANJEWOUD:  Kerstbomen, kerstbomen en nog eens kerstbomen. Ze staan in tientallen  op een verkooppunt aan de Anna Charlottelaan. Al meer dan 25 jaar verkoopt Joost Bakker kerstbomen. Het begon met een aantal van 10 daarna 25 en nu rond de 450 die elk jaar naar tevreden klanten toegaan. Rond 1 december worden de eerste bekende verkoopbordjes al geplaatst in Heerenveen.

Dit jaar is een gedeelte van de verkoop voor een speciaal doel. Een bijdrage per boom wordt geschonken aan KIKA. KIKA heeft gezorgd op de verkooplocatie voor flyers en banners, ook een vlag hangt hoog in top. Joost Bakker verteld waarom er een bedrag naar KIKA toegaat: “In de familie (een neefje van 12 jaar) is ernstig ziek”. Ik wil wat doen en heb besloten om  een bijdrage van de verkoop dit jaar te geven aan KIKA. De klanten, heel veel vaste klanten die al jaren bij Joost een kerstboom kopen, doen ook een extra donatie in de aanwezige collectebus. Na de verkoop zal het bedrag aan KIKA worden overhandigd.

Zaterdag was het een topdag bij de kerstboomverkoper. Klanten werden geadviseerd en te woord gestaan. Op verzoek werd de kerstboom ook nog thuis bezorgd.

De Nordman is op dit moment wel de topper onder de meest verkochte kerstbomen. Joost heeft zijn vaste inkoopadressen in Nederland maar ook in Duitsland. Afgelopen zomer bracht Joost een bezoek aan Duitsland om daar de mooiste kerstbomen uit te zoeken die een paar maanden later in Heerenveen werden afgeleverd.

Zoekt u nog een kerstboom, doet u mee aan een bijdrage voor KIKA? Kom dan naar de Anna Charlottelaan 7 te Oranjewoud.