Bakkerij Boonstra bereikt finale met oliebollen

Heerenveen – Boonstra De Echte Bakker met winkels in Akkrum, Heerenveen en De Knipe heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Zijn oliebollen werden als ‘uitmuntend’ beoordeeld en daarmee verzekert hij zich van een finaleplaats en de bijbehorende vijf sterren.

De keuring

Alle Echte Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun oliebollen insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen werden uitgevoerd door de Meesters Boulanger Mark Plaating van grondstofleverancier Zeelandia en Wietse Schiere van meelleverancier Koopmans samen met de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. Zij constateerden dat de smaak van de oliebollen, de verdeling van de krenten en rozijnen en de kleur van de korst dik in orde zijn. Al met al zijn de oliebollen van Bakkerij Boonstra topproducten die deze vijf sterren meer dan verdienen.

Details perfect

Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Ieder jaar weer gaat Bakkerij Boonstra tijdig aan de slag om de oliebollen zo goed mogelijk te maken. Omdat het een seizoensspecialiteit is krijgen bakkers geen dagelijkse routine en moeten ze ieder jaar weer oefenen en een flink aantal oliebollen bakken om de details perfect te krijgen.

Nu de finaleronde bereikt is wordt het extra spannend want half december worden door een mystery shopper de oliebollen gekocht die gaan strijden om de podiumplaatsen.

Zelf proeven

Bakkerij Boonstra  is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra productcompetities. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de oliebollen, nog verder te verhogen. Echte Bakkers sturen hun producten in en ontvangen tips om verbeteringen te behalen.

Met de vijfsterren oliebollen is Bakkerij Boonstra helemaal klaar voor Oud en Nieuw. Roel Boonstra:  “Na de Kerst gaan we er een oliebollenfeestje van maken.” De verkoopmedewerksters vinden het prachtig dat ze de vijfsterren oliebollen mogen laten proeven en verkopen en nodigen alle klanten uit om dit buitenkansje niet te laten lopen. U vindt ons aan de van Kleffenslaan 6 te Heerenveen, de Buorren 14 te Akkrum en aan de Meyerweg 77 te De Knipe.

Oliebollen voor Oeganda

Op zaterdag 10 december gaat Roel Boonstra samen met vrijwilligers van Bake for Life oliebollen verkopen vanuit een kraam bij de winkel aan de van Kleffenslaan 6 te Heerenveen. Naast de oliebollen worden ook het Oegandabroodje, de Masaikrijger en verse Appelflappen verkocht, waarbij de volledige opbrengst bestemd is voor Bake for Life. Een stichting die bakkerijen bouwt in Oeganda, om kansarme en gehandicapte mensen een kans te bieden om een bestaan op te bouwen. Het doel is om tienduizend euro in te zamelen voor het vernieuwen van het dak van Bake for Life College in Tororo.